"Breakaway" Draagbeugel

 

 

 

 

Home

Materiaaltesten

 

Testverslag " Breakaway " draagbeugel

 

 

 

 

Ditmaal heb ik geen hengel of molen onder de loep genomen maar een geweldig hulpmiddel om je kist te dragen wat eigenlijk dan ook elke visser moet aanschaffen.

 

DSCN1344.JPG (85264 bytes)

 

De draagbeugel is van de fabrikant " Breakaway "ook wel bekend van de loodjes met wegklapbare ankers. 

Voornamelijk wordt de draagbeugel gebruikt als men visstekken heeft en men ver moet lopen op het strand door het mulle zand.

Tweeledig voorkom je teleurstellingen als je op een stek komt waar je een trap hebt en je onderaan de trap staat met je strandkar, en door het getrek aan je strandkar heb je een lamme rechter of linkerarm en heb je er last van tijdens de eerste paar keer inwerpen.

Met de draagbeugel is dit niet het geval want je loopt de trappen gemakkelijk op en je hebt de handen vrij om je hengels  of andere attributen te dragen.

De draagbeugel wordt gemonteerd op de bekende kisten van Shakespeare, ik ga niet over kleuren praten van de kisten want deze zijn in verschillende kleuren te verkrijgen.

Ze passen op de kleine en op de grote kisten dus dit mag geen probleem vormen. Montage op de kisten is echt heel simpel want een mal op papier wordt meegeleverd waar de boorgaten op staan.

 

DSCN1341.JPG (57560 bytes)

 

Je boort de gaten op de malwijze in de kist en bevestigd de beugel met de bouten en moeren die meegeleverd zijn.

Draai de bouten en moeren stevig aan en klaar is kees. Wat rest is nog de beugel met schouderriemen te stellen op je rug en je loopt voortreffelijk overal heen.

Bijkomend voordeel is en waar echt over nageacht is is dat je in combinatie met de kist de beugel kan gebruiken als rugleuning.

Je kan namelijk de beugelpijpen losdraaien en de beugel uitschuiven op gewenste hoogte en na vastgedraaid te hebben kan je op je kist zitten met een steun in de rug.

 

DSCN1342.JPG (84449 bytes)

 

Voortreffelijk voor de vissers die graag zitten.

Tevens scheelt het aan ruimte in je auto omdat je geen strandkar en stoelen mee hoeft te nemen.

 

Ik heb voor dit artikel een hoop pluspunten gevonden en 1 enkel minpunt als je dit een minpunt kan noemen en dat is dat het alluminium gaat corroderen vanwege het zout.

Op tijd schoonmaken en invetten dus en dan heb je met deze beugel jarenlang visplezier.

De draagbeugel is te verkrijgen bij de betere hengelsportzaken, onderdelen van de beugel zelf en ook vele accesoires die er bij horen.

 

Groetjes Herbert

 

Home

Materiaaltesten