Tips

 

 

 

 

Home

 

Op deze pagina staan tips over het zeevissen en al de facetten ervan en ik hoop dat het vissen hiermee e.e.a. makkelijker zal maken!

 

Laatst toegevoegde tip is nr.20!!

 1. Als je een vissessie belegt maak er dan een planning van zodat alles klopt, denk vooraf wat je nodig zal hebben inclusief denkend aan de visstekken waar je gaat staan oftewel maak een boodschappenbriefje!

 2. Neem de tijd voor het inpakken van je hengels, molens en andere attributen in je auto, als je dit op het laatste moment doet dan vergeet je nog wel eens wat!

 3. Vul je visattributen aan na een vissessie, er gaat altijd wel wat op aan spullen, vergeten is dan verleden tijd de volgende keer.

 4. Maak je spullen goed schoon na een vissessie, zeker na het vissen op het strand!! Zo voorkom je dat het fout gaat wanneer je weer op pad gaat.

 5. Bij aanschaf van een grote viskoffer doe er gelijk een " Break-Away " draagbeugel bij, het kost wat maar dan heb je wat! Strandkar is leuk en aardig maar trekken en zeulen over het losse zand is geen pretje en als je op een stek komt en je hebt plots een flinke trap voor je neus dan word je niet vrolijk van!

 6. Neem altijd een emmer mee waar je de vis in kan doen, als er niets gevangen word kan je deze gebruiken om je driepootsteun te verstevigen tegen omvallen door harde wind.

 7. Vist men met dunne lijn of met gevlochten lijn, tape dan de vinger waar de draad op komt tijdens het werpen in met leukoplast of waterbestendige tape, zo worden verwondingen aan de vinger d.m.v. insnijdingen voorkomen.

 8. Vist men alleen met pieren, neem gelijk een onsje slikzagers mee, het vergroot de vangkansen omdat slikken een geurspoor achterlaten en tevens dienen ze als stopper bij de haak. Zo voorkom je dat het aas van de haak vliegt.

 9. Schuif het aas helemaal over de haaklijn, tijdens de worp zal het aas naar de haakbocht gaan en daar blijven zitten, zo heb je een mooi gepresenteerd aas onder water.

 10. Bij het monteren van een haak op de haaklijn laat men meestal een stukje lijn bij de haak zitten om het aas vast te zetten, dit mag wel zo zijn maar dat werkt niet, knip de draad gewoon bij de knoop af want het geregen aas gaat anders kapot tijdens de worp en heb je er niets meer aan.

 11. Heb je grote pieren, snij deze door midden, een grote pier vangt niet meer dan een kleine, tevens een prop pier vangt niet!

 12. Bij het aanazen van je onderlijn altijd de onderste haaklijn eerst aanazen, zo wordt het geen rommeltje met de sappen die uit het aas komen op je kleding.

 13. Werp, als het kan, altijd uptide in als er stroom staat, je vergroot je vangstkans omdat je een groter zoekgebied hebt. Tevens drukt dit je onderlijn tegen de bodem en dat is goed voor platvis. Uptide ingooien is altijd tegen de stroom ingooien.

 14. Wanneer je vastzit in een kleirand of er zit nog beweging in je onderlijn hou dan de spanning op je lijn totdat deze door de rand komt. Wanneer dit net lukt loop eerst met gespannen lijn eerst links en rechts, wanneer dit niet helpt kan het nog wel eens helpen om de lijn slap te gooien. Wanneer dit geen soelaas biedt loop dan voorzichtig achteruit in de hoop dat de onderlijn losschiet. Ga in ieder geval niet lopen rukken en trekken als een wildeman!

 15. Vist men op stilstaand water? Als men dat vooraf weet kan men nog wel eens een lokvoer gaan maken om vis aan te trekken, gebruik hiervoor oude pieren en zagers eventueel aangevuld met rotte vis zoals makreel of vis die vettig is. Ook kan men visolie gebruiken om te mengen.

 16. Ruim na je sessie altijd je spullen op en ook alle afval die er altijd is, doe in je koffer een extra plastic zak om je afval in te doen. Je dient het milieu er een dienst mee en ook iemand die na je komt. Maak je vis aan de waterkant schoon, zo heb je weinig rotzooi thuis en als je een eindje moet lopen dan scheelt dit weer aan gewicht.

 17. Wanneer pieren zacht en verlept zijn doe ze dan in hout zaagsel, je zal zien dat de pieren wat stijver worden en kunnen ze een paar uur mee.

 18. Als je grote pieren hebt die gemakkelijk van de haak vliegen tijdens het inwerpen? Doe dan het volgende, knijp de kop van de pier eraf en strijk hem leeg. Gooi hem nu een paar keer op een harde ondergrond, bijv. viskist. Je zal zien dat de pier ineen krimpt en  je nu weer een mooi klein sterk piertje krijgt!! Probeer het maar eens.

 19. Een mooie tip voor in de zomer die ik tegenkwam op het internet, vries een aantal melkpakken met water en neem die mee bevroren mee in een koelbox. Als je vis vangt sla dan de pakken kapot en men heeft scherfijs. Ideaal om je vis in warme dagen koel te houden.

 20. Is men het gedoe zat aan de waterkant met die foedralen die om de hengels heenzitten? Je kan de hengels alvast in elkaar zetten en in je steun plaatsen. Je steun neem je met hengels en al handig mee. Gebruik om je hengels vast te zetten klitteband wat bij de HEMA verkrijgbaar is. Zelfklevende klitteband is dat en het werkt uitstekend.

 21. Weet men nog meer leuke tips die handig zijn voor, tijdens of na het zeevissen mail ze dan naar hvdvlugt@gmail.com 

 
Home