Vangstberichten 2010

 

 

 

 

Home

<°)))><                                     <°)))><                                     <°)))><         

           

Vismaten,

De eerste wedstrijd alweer van de club ZHC de Zeenaald en dit keer een vroege. Zeer vroeg kan ik wel zeggen want het was nog maar 3 januari. Iedereen heeft net de oliebollen en appelflappen achter de kiezen en zo sta je weer te vissen aan de waterkant. De bedoeling was om in het Calandkanaal te vissen maar vanwege de winterse omstandigheden werd er uitgeweken naar de Amazonehaven. Immers de club is altijd verantwoordelijk voor de veiligheid van de vissers en dit was gewoonweg een zeer goede keuze. Rond 9 uur was ik in het gezellige cafe de Melkmeid te Brielle en ik was niet de eerste. Direct de handen geschud en een kaartje gekocht om aan de wedstrijd mee te doen. Nr. 20 had ik en dat vond ik een mooi nummer. Ze zetten de hoogste nummers altijd het dichtst bij zee uit zodoende stond ik aan het begin van het parcours.

Rond half 10 op pad en de besneeuwde visplek opgezocht. Fijn is wel dat het strandje nu keihard is geworden vanwege de vrieskou dus dat loopt een stuk lekkereder met volle bepakking. Snel de spulletjes gereed gemaakt en wachten op het startsein. De eerste 3 worpen zat ik al helemaal mis. Mijn teammaten Johan Rombouts en Marcel IJzenbrandt stonden naast me en die vingen vis. Ik gooide blijkbaar over de vis heen dus de 4e worp maar getempert waaruit bleek dat ik daarna goed zat. Een wrakrat oftewel steenbolk van een dikke 28 cm wist de verleiding niet te weerstaan om de pier met slikzager te laten liggen. Tempo vissen was dus het devies want ik lag zo een 9 vissen achter op John Muis en Marcel IJzenbrandt want die haalden constant trekken van 3 uit het water, Zelf kon ik regelmatig een triplet of doublet wijting er uit slepen en kon ik aardig bij blijven.

Een trek of 4 heb ik zonder vis gehad en dat goldt zeker voor de eerste worpen daarna ging het goed. Het weer zat echt mee en konden we genieten van de visserij in het zonnetje. Heel even was het minder met de vangsten in het midden van het tij maar daarna ging het weer als een speer. Het eindsignaal klonk al veel te snel naar mijn zin en ik had tijdens de wedstrijd de grootste lol met de teammaten. En dat zegt natuurlijk ook wel wat. Na het eindsignaal werd de balans opgemaakt en bleek ik 29 vissen te hebben en voor 3 uurtjes vissen met 1 hengel is dat best wel goed te noemen. John Muis werd de winnaar met 44 vissen en dat is gewoonweg geweldig zoals hij heeft staan hengelen. Marcel was runner up met 37 vissen. Ik werd uiteindelijk 6e net achter Fred van Toledo die het als ik 29 vissen had maar meer cm.

Voor de volledige uitslag kan men terecht op de website van ZHC de Zeenaald die bij de links te vinden is. Volgend weekend gaan we boothengelen op de Grevelingen want dan is de Penn cup aan de beurt. Wellicht zie ik jullie daar.

Groetjes Herbert