Vangstberichten 2010

 

 

 

 

Home

<°)))><                                     <°)))><                                     <°)))><         

               

19-12-2010, Calandkanaal Europoort

De laatste wedstrijd alweer van ZHC de Zeenaald en ditmaal moesten we naar het Calandkanaal in het Europoort gebied. Een mooie stek waar s'winters best wel een visje te vangen valt ook als het koud is want het Calandkanaal is vrij diep en de vis die zoekt dat namelijk op. De avond er voor al de spulletjes in de auto gezet want het zou koud worden en dat is sóchtends vroeg niet echt prettig. Wat vroeger dan normaal naar de Pionier afgereist en het viel me reuze mee. Uiteraard mot je opletten met die besneeuwde wegen maar ik had erger verwacht. Ik was dus vrij vroeg maar in ieder geval niet de eerste. Dan maar eerst een bak koffie en de kaart trekken. Ik trok nr. 4 naast Ruud Roskam. Ik had er zin in en moest een goede score neerzetten en mijn medestanders moesten slecht presteren. Zo zou ik de B-competitie mijden en in de A competitie blijven. Zo blijft het uiteraard lekker spannend. Leuk was ook dat Tom vd Pol meeviste, deze fanatieke visser komt uit het noorden en vist altijd en overal graag mee. Klasse Tom!

Het was tijd om naar het viswater toe te gaan en na een glibberige weg kwamen we aan bij een spierwit Calankanaal. De auto geparkeerd zo goed als het kon en was al benieuwd of ik na de wedstrijd wel weg kon komen. Enfin spulletjes klaargemaakt en wachten op het startsein. Koud was het maar hadden het windje als die er al stond in de rug. Maar deze zou aan gaan trekken en dan wordt het berekoud. De aaslijnen gingen rond 10.00 uur te water en we waren benieuwd of er een visje zou zitten. Bij het aanazen van de volgende lijn zag ik al beweging aan de top van de hengel endus zat er mooi vis. Bij het inhalen stond de hengel mooi krom en moest ik doorhalen en onder aan de kant schoot de vis naar nebeden de diepte in en ja hoor ik zat zo vast als een huis onder de keien. Dat moest een grote bot zijn geweest en kon niets anders doen dan de lijn kapot trekken. Gelukkig trok ik de lijn niet af en kon ik de onderlijn binnen halen. Er zat geen vis meer aan en ik was 2 haken kwijt. Dat werd dus weer knopen en ik keek gelijk tegen een achterstand aan bij Ruud Roskam die zijn trek vis wel zag beloond worden.

De volgende halen werden allemaal met cis waaronder ook een aantal doubletten en ik verloor geen vis meer. Ik viste relatief groot, haak 4, en ook ietwat grote pieren en ik kon gelukkig wat grotere vissen op de kant krijgen. Mooie wijtingen zaten erbij, de grootste mat zelfs 33 cm en dat zijn leuke vissen. Ook had ik er nog 2 botten bij en die gingen ook door de 20 cm heen. Iedereen ving lekker zijn visje en alleen Ruud en Fred gingen gelijk op of vingen meer. In ieder geval waren de 3 uurtjes zo voorbij en ging de toeter alweer. Ik kon deze match 17 vissen op de kaart krijgen en dat was een aardig resultaat. Na een hachelijke rit over het gras en de sneeuw bij het Calandkanaal kwamen we weer veilig aan bij de Pionier voor de prijsuitreiking. Na een lekkere uitsmijter met een biertje hoorde ik dat ik 4e was geeindigd maar helaas bleef ik niet in de A competitie. Teammaat Rudy Vercruisse deed te goed zijn best en zat net voor me. Volgend jaar doen we weer ons best en komen we weer in de A competitie. In ieder geval lekker gevist en een mooi resultaat bereikt.

Groetjes Herbert