Vangstberichten 2010

 

 

 

 

Home

<°)))><                                     <°)))><                                     <°)))><         

10-04-2010, ONI Terneuzen Westerchelde

Diverse teammaten van Seefish waaronder ikzelf nemen ook deel aan de Delta competitie wat vervist wordt op diverse stekken in Nederland. Deze competitie gaat vanuit via de Federatie ZuidWest Nederland. ONI dus en ik reed weer met Pim mee. Gezellig keuvelend in de auto pikten we Marcel IJzenbrandt op en waren we op weg naar Terneuzen. Dat dit ook een stuk rijden is voor ons dat blijkt wel. Anderhalf uur staat er voor en dat is toch wel een zit. Tel daarbij op dat je ook nog terug moet dan ben je net zolang onderweg als je aan het vissen bent. Jammer dat het geen 4 uren vissen is.

Aangekomen bij de opvangplaats gauw de kaarten opgehaald en na een bak koffie waren we weer op weg naar de plek des onheils. Plaats nummer 115 had ik en dat was aan het begin van het parcoiur en daar werd ik netjes onderaan de dijk afgezet. Toen ik boven kwam zag ik al oesters liggen op het wad. Geen goed teken want die dingen groeien overal en bezorgen vissers bergen met kosten d.m.v. materiaalverlies. Maar goed we doen het er maar mee en wie ik ook zag was vriendje TOM van de digitale visclub Zeevissen.com. Hij zag me komen en zei Jezus nee he. Moet dat nou weer? Glimlachend riep ja natuurlijk wat denk je anders hahahaah!!

Maar goed we moesten vissen en rond 11.00 werd het signaal gegeven d.m.v. een kanon. Dat het overdreven kan voor die 100 vissers nemen we maar voor lief. Galmen deed het ook wel zo tussen al die flats daar!! Inwerpen maar weer en zien wat er van komt want de berichten waren niet best. Dat was wel te merken ook alhoewel Mv. Rijnberg die 3 plekjes rechts van mij stond had in 1 van de eerste draaien dan toch maar mooi vis! Links van me stond haar man en dat is niet de eerste de beste n.l. Arjan Rijnberg die vorige week namelijk de Edelkarper won. Lekker dacht ik nog heb ik dat weer heb ik een kanon naast me. Maar in ieder geval leuk om mee te tokkelen en ondertussen zijn kunsten af te kijken. Tom ving ook zijn bot en Arjan ook en dan bleef het aardig stil. Het was wel heel erg karig op dit stukje zowel dichtbij als ver weg geen visje. Toch kreeg ik na 2 uren een rammel op de top. Lekker laten liggen dus want een gevangen vis trekt aandacht. Na een aantal minuten was het dan toch tijd en kwam er een mooie bot naar boven die 27 cm op de kaart zette. Gelukkig geen hatelijke 0. Aleen vrouw Rijnberg en Tom konden nog een klein vis vangen en dan was de koek aardig op. Veel te snel naar mijn zin want het was geweldig weer zo in het zonnetje en had het prima naar mijn zin. Deze wedstrijd werdt in trio's vervist en deden we daar ook nog mee in het klassement.

Opruimen was het devies en ik stond gepakt weer klaar op Pim te wachten en alles doorgenomen. Iedereen had zijn visje gevangen behalve Marcel en Wim die hadden helaas niets. Omdat de prijsuitreiking vrij lang duurt bij ONI zijn we lekker naar huis gereden om toch een beetje op tijd te zijn want de volgende dag staat de Handy Fish wedstrijd op Groote Keeten op het program! In ieder geval weer lekker gehengeld en doen we morgen dunnetjes weer over.

In ieder geval staan de uitslagen binnenkort op de Palmarespagina.

Groetjes Herbert