Vangstberichten 2010

 

 

 

 

Home

<°)))><                                     <°)))><                                     <°)))><         

           

24-04-2010, Stenen glooiing Maasvlakte

Vismaten,

Terwijl men in het noorden net de uitslag hadden vernomen van de voorselectie Nederlands Kampioenschap regio noord moesten wij van de club weer aan de bak om een wedstrijdje te vervissen aan de Stenen Glooiing op de Maasvlakte. En ik had er zin aan want er was weinig wind en een mooie temperatuur. Dat het een glibberende stek is dat maakt dan niet uit. Kortom ik was ruim op tijd in de Stormvogel om de bekende kaart te trekken en om een hapje te gaan eten. ik trok steknummer 9 en dat was aan het begin van het veld van 24 man. Er zou voornamelijk bot gevangen worden maar ik hoopte ook eigenlijk wel op een scholenbaarsje. Die geven lekker actie op de top van de K2 Red Metal met de zachte top.

Aangekomen had ik waarachtig een mooi stekkie met weinig glibberend wier en hoge blokken. En al gauw had ik mijn spulletjes in orde. Rond 18.00 uur begon het spel en al gauw had ik flauwe tikken op de top. Mooi gezicht is dat en zeker als je met gevlochten lijn vist. Dichtbij was het te doen dus ver hoef je niet te knallen. Na de 2e draai lag er een botje in de emmer en de 2e volgde ook al snel. Maar na een uur was het bekeken en ving ik geen pepernoot meer zowel niet van dichtbij als verweg. Hennie Wuijts ving 5 vissen enwel op mesheften en die had ik niet bij natuurlijk. Hij ving er een doublet bot mee elk door de 30 cm heen. Zou de mesheft dan toch doorslaggevend geweest zijn of heeft hij een mooi putje gehad. Wie zal het zeggen. Daarnaast stond de kaalkop van Zuidland, genaamd Ruud Roskam, en die haalde stevig door naar 8 vissen. Die viste net als ik met pieren en slikken. Ik kon nog 1 bot pakken door over te stappen naar nylon en het was bekeken. In het veld was ik rond de 18e plaats wat heel matig is maar wat er niet is kan niet ana de haken komen nietwaar?

Rond 21.00 uur was het weer tijd om op te ruimen en hebben we nog een lekker biertje gedaan in de Stormvogel en de prijsuitreiking afgewacht. Heren van de Zeenaald succes met het Wereldkampioenschap voor teams in Portugal! Ik volg de berichtgevingen wel!

In ieder geval een mooie avond om aan de waterkant te staan en dat is in ieder geval beter dan thuis zitten.

Groetjes Herbert