Vangstberichten 2010

 

 

 

 

Home

<°)))><                                     <°)))><                                     <°)))><         

   

11-04-2010, Handy fish Trofee Strand Groote Keeten

Met Pim had ik afgesproken om naar de Handy Fish Trofee te gaan die op het strand van Groote Keeten vervist zou worden. Na de gezapige wedstrijd van ONI een welkomer want ik sta liever op het strand simpelweg omdat je hier meer uit de voeten kan dan vanaf een dijk. Leuk is het dan om te spelen met een feeder op grove botten onder de kant. Zodoende vroeg uit de veren en de spulletjes in orde gemaakt en op weg naar Pim waarmee ik zou meerijden. We hadden met de Bremmertjes afgesproken en tesamen met een teamlid van Shimano uit het noorden vormden we het korps NN. Zo kan het dus ook. De Bremmertjes regelden voor ons de kaarten zodoende hoefden we niet naar Hypolythushoef te rijden en dat scheelt tijd. Dat was uitslapen dus.

In ieder geval stonden we op tijd op de parkeerplaats en kregen we de kaarten in handen. Het is dan toch een tippeltje lopen hoor naar het strand. Het leek we een beetje op strand Noord te Ouddorp. En als je het strand op bent mag je naar je stek wandelen. Wat zijn we toch verwend met die platte karren! Ik had het geluk om B 40 te loten en dat was iets links van de overgang. De rest moest nog even verder wandelen. Het weer was eigenlijk niet zo goed. Ik was zaterdags verwend met een lekkere zon met weinig wind. Nu was het meer andersom. Een koude wind blies in de rug en was nog koud ook. In ieder geval rustig aan de spulletjes in orde gemaakt. Links van me stond Elaine Vredenburg van team Shimano. Op dit stuk strand bij Groote Keeten is het altijd kort vissen in de muien en zwinnen maar die had ik helaas niet voor de neus liggen.

Het beginsignaal klonk en ben ver weg begonnen omdat ik niets voor me neus had. Al gauw had ik in de gaten dat het dichtbij te doen was. Mooie pieren aangevuld met slikken sierden mijn onderlijn en het zag er als biefstuk uit. Daar kon het niet aan liggen. rechts van me had zich een oud baasje geposteerd met spulletjes uit 1800 aangevuld met dikke onderlijnen met haken 1/0. Zittend op zijn kist draaide hij tergend langzaam binnen. Elaine en ik keken elkaar aan en lachten. Tot ik plots een bot voorbij het strand zag schuiven. Deze beste man had een mooie bot binnengedraaid. Gekker kon het niet worden. Rechts van hem werd ook vis gevangen. Dikke botten allemaal op een simpele afstand. Toen iedereen er 2 stuks had kreeg ik een mooie beet op de top van de Dreamsurf en kon ik gaan halen en een bot van 34 cm was mijn deel en dat zijn opschieters. Een uurtje later was het raak met het inhalen van de lijn. Maar aan de waterkant zat ik beteuterd te puzzelen met de onderlijn van mijn buurman waarbij ook nog eens een bot aanzat. Ik had alles binnengehaald maar uiteindelijk had ik niets en mijn buurman 3. Na het keren van het tij kon ik nog een mooie bot binnenhalen van 25 cm en was de koek op. Daarna werd er door niemand meer gevangen. Rond half 2 was het weer gebeurd van een mooie vissessie en strompelden we weer naar de auto toe.

Daar komen de verhalen op gang en bleken we allemaal goede zaken gedaan te hebben. Op weg dus naar Hypolytushoef met een tussenstop bij een snackbar. Een goeie zet want ik had honger. We kwamen aan bij de uitreiking en was het gezellig druk. Eerst nog een rondje tombola waar ik nog met moeite een homp kaas won. Die heb ik maar meegegeven aan Pim want die lust dat wel. Achter de tombola kwam de prijsuitreiking en in mijn ogen ging het allemaal lekker vlot. De korpsen werden opgenoemd tot de laatste 2 en ja hoor het NN korps pakte de prijzen weg. Geweldig dat een gelegenheidskoprs als dit dat kan doen. De winst was een geldprijs met een bos bloemen. Individueel pikte ik nog een prijsje mee in de vorm van een visboek.

In ieder geval een leuke visdag gehad en nu ons opmaken voor de selectiewedstrijd regio zuid die zaterdag a.s. plaatsvind.

Groetjes Herbert