Vangstberichten 2010

 

 

 

 

Home

<°)))><                                     <°)))><                                     <°)))><         

05-04-2010, Hotel Zuiderduin, De Edelkaper

Vismaten,

We hadden als team er de goede moed op en we wilden maar al te graag het kunststukje herhalen wat we in 2009 deden namelijk de grote wedstrijd van de Edelkarper winnen. Dat dit heel moeilijk is wisten we al want je moet het tegen een heleboel vissers hebben en dito korpsen. In ieder geval vroeg uit de veren en met Pim meegereden wat altijd heel erg gezellig is onderweg. Bij de Couburg in Koudekerke aangekomen was het een drukte van belang en zag ik weer vele bekenden. Overal handen schudden en maar praten met elkaar. Dan was het zover dat de kaarten werden opgehaald en bleek ik vak E geloot te hebben.

264 vissers deden aan deze wedstrijd mee waaronder alle wedstrijdkanonnen en zelfs een team uit Italie wat speciaal voor deze wedstrijd overgevlogen was. Hulde voor de organisatie dus om zulke teams binnen te halen. Het weer viel me niet tegen en we hadden een afgaand en opgaand tij. Vooral het opgaande tij is berucht omdat het tij naar de kant komt tesamen met je onderlijn. Dan komt namelijk die beruchte kleirand met zijn onderlijnen erin tevoorschijn en raak je op diverse plaatsen goed vast. Ik had nummer 278 getrokken en dacht dat dit best wel eens een kopnummer kon zijn. Dit was niet het geval want toen ik op het strand was kwam Henk Langendoen aangesloft en naam doodleuk plaatsnummer 279 in.

Om 11.00 uur het startsein en vlogen alle lijnen de lucht in om het zilte nat te raken. En waar dat precies zou zijn? Juist ja zover mogelijk want het parcour is voor verwerpers. De eerste worpen bracht geen vis op en bij niemand niet alleen in mijn ooghoeken kon ik links van me Eric Goossens zien met naast hem een Shimano lid die vissen stonden te trekken op dat punt. Zelfs een haak er af mocht niet baten en kon de vis pas pakken na het keren van het tij toen de vloed er in kwam. Er bleek daar dus met het afgaande tij geen vis te zitten. Nadat de vloed er in kwam was het anders al gauw had ik een bot en een schar te pakken dus die hatelijke 0 was weg. Ook al had ik gehoord dat ik de enigste was met een 0 en dan begint het toch wel te kriebelen. Gelukkig was wel met die vissen alleen wilde ik natuurlijk meer en die kwamen er gelukkig. Tot het eindsignaal was het spannend en pakte ik nog een bot en een schar erbij. Tesamen kwam ik net onder een meter vis uit. ik wist allang dat de andere mannen meer zouden vangen aan het begin van het vak maar kortom je vist voor het team en dat staat voorop.

Heb wel genoten van deze wedstrijd want voor de rest zat alles wel aardig mee. Diverse onderlijnen verspeeld maar dat kon ook niet anders met die kleirand aldaar. Na het eindsignaal lekker de boel afgetuigd en de horde weer genomen want het was best een hoge trap weer terug. Bij de Couburg aangekomen lekker een biertje genomen en bleek iedereen zijn visje gevangen te hebben. Individueel met het Seefish team zaten alleen Johan en Marcel in de prijzen maar met het team konden we toch aardig scoren achter de fabrieksteams. De 7e plaats was ons deel en mochten we toch nar voren om een prijsje te gaan halen. Ook was deze wedstrijd een test want 2 weken later moeten daar de kanonnen aan de slag om de voorslectie Nedelrands Kampioenschap te vervissen. Wij tekenen dan ook graag dan ook voor deze uitslag want dat betekend nl dat je doorgaat naar het NK.

In  ieder geval heerlijk gevist en op naar de volgende week voor 2 geheel andere wedstrijden.

Groetjes Herbert