Vangstberichten 2010

 

 

 

 

Home

<°)))><                                     <°)))><                                     <°)))><         

13-03-2010, Strand Katwijk aan Zee

Vismaten,

Lang geleden dat ik gevist had want was even een maandje op vakantie. En dan bij terugkomst begint het te kriebelen. Wat zal ik gaan doen. Er was 1 wedstrijd en dat was Katwijk aan Zee. Niet bij de deur maar toch ingeschreven en bijtijdig aas gehaald. Zodoende al vroeg op het strand aanwezig van Katwijk en in de beachclub koffie genuttigd en de nodige handen geschud. Heel goed georganiseerd deze wedstrijd welke door HSV Brittenburgh gedaan werd. De uitgifte van de kaarten ging vlekkeloos en je kreeg nog broodjes mee met een blikje fris.

Nou als dat een voorteken was voor de rest van de wedstrijd dan was er geen vuiltje in de lucht. En na de koffie ging de vakken A, B en E op de platte karren. Ik had zelf stek E 14 en dat zou een hele tippel zijn om te lopen maar gelukkig hadden ze trekkers geregeld die je wegbrachten. Enfin dit stuk strand kon ik wel vrij aardig uittellen. Muien en zwinnen ala Noordwijk en ik was er eigenlijk niet blij mee want de geluksfactor om een goede stek te loten schiet daarmee omhoog natuurlijk. Maar dat was dan ook weer voor iedereen zo. Het was vissen met 2 hengels dus je kon van alles uitproberen en uitvogelen. Het is dan wel hard werken om alles bij te houden met aanazen en indraaien cq werpen.

Om 09.00 uur was het startsein daar en vlogen er een 112 loodjes het ruime sop in. Mooi visweertje. Wind op de snoet en een matig zonnetje erbij. Gelukkig zat er geen regen bij want dan was het gewoonweg koud. De berichten waren dat het niet al te best gesteld was aan de Nederlandse kust. En dat zou ook zo zijn. Ik had dus daarvoor de feeder meegenomen om te gaan peuteren en dat resulteerde op de helft van de wedstrijd een botje van 11 cm. Niet veel maar je moest wel om aan die vis te komen want ver weg zat er niets. Ook niet in het midden van de mui. Sporadisch kwam er een botje uit en dan moet je mee en alles uit de kast halen voor dat ene visje. De controleurs waren net een olijk stel wat grappend en jolend langs de vissers liepen. Daar stond er al 1 te klapperen hoor zei 1 controleur. Maar hij doelde op een visser met een gebit in zijn mond die klapperde van de kou. Hilariteit alom dus want hij deed bij iedere visser dezelfde grap.

Helaas was de koek op rond 13.00 uur en had ik nog maar 1 vis. In vak E werd er bar weinig gevangen maar kwam dan later niet aan prijzen toe. Een kans gemist dus en na terugkomst in de beach club een lekker biertje gedaan. Voor diegenen die prijs hadden sjappoo want het was moeilijk aan een visje te komen. Alleen de lage eerste 10 nummers van vak A schenen behoorlijk vis gevangen te hebben waaronder Jan Hennekam van het Spro team met 15 vissen.

Groetjes Herbert