Vangstberichten 2010

 

 

 

 

Home

<°)))><                                     <°)))><                                     <°)))><         

27-11-2010, Krabbetrofee 2010 strand van Westenschouwen

Vismaten,

De Krabbetrofee alweer op het strand van Westenschouwen en zou ik dat kunststukje kunnen herhalen van de Eilandenwedstrijd om een pakweg 20 vissen te vangen. Met een goede stekloting moest dat gaan lukken. Ik wist al wat er aan de hand was op dat stuk strand. Je moest in ieder geval naar rechts toe bij de trap om een redelijke kans te maken. Op de heenweg was het al bar en boos. Des te dichter bij de Schutse, onze opvangplaats, des te meer sneeuw er viel. Niet tegenstaande was ik ruim op tijd aanwezig en zat al gauw aan de koffie en babbelen maar. Alle bekende gezichten waren weer aanwezig en dat betekend dat deze wedstrijd tussen de andere bekende wedstrijden gezet kan worden en dat een beetje wedstrijdvisser deze dan ook moet vervissen. Ik vind al zowiezo vreemd dat deze lokatie niet een keer uitgekozen wordt voor een Nederlands Kampioenschap en dan in 5 vakken. De opvangplaats is er, het strand is er en in de maand dat het NK er is zit de vis er ook. Wellicht een item om over na te denken.

Afijn de vismaten waren er ookk en ik kreeg nummer 79 in de handen gedrukt. Dat betekend in het B vak en bij de trap. De wenkbrauwen deden al fronzen enn we gingen op weg. Na de trap der 1000 zuchten genomen te hebben was ik op het strand aangekomen zag ik bij de trap links mijn stekkie al. Lekker ingesloten tussen Erik Remeijn van de Eurovissers en Stephan Koen van de Zeenaald. Goede vissers en nog eens gezellig ook maar 5 meter tussenafstand is well een beetje bar vinden jullie dat nu ook niet? Het moest dan maar maar heb wel even mijn beklag gedaan. We begonnen met een ferme sneeuwbui en niet zo'n klein beetje ook. Na het startsein was het zaak om zo ver mogelijk richting Engeland te gooien. Nou dat lukte met de verste gooi nog niet. In het begin kon ik 3 visjes pakken in de vorm van een wijting en 2 scharren maar moest daarna wel heel erg lang wachten op de volgende. Erik ging gelijk goed van kiet af en scoorde de ene vis na de andere. Stephan ging iets langszamer maar maakte dat in het 2e deel erg goed. Ik kon de afstand blijkbaar niet halen die mijn beide buren gooide ook niet met een haak eraf. Tja dan moet je toch maar gokken op dat ene visje. Ik kon er nog 2 bijpakken en toen was het op. Erik ging lekker en eindigde op 23 vissen en Koen eindigde op 12 vissen. Iets verderop deed ook Hendrik Jan Polhuis goede zaken door in de dubbele cijfers te belanden en voor de rest op dit stukje strand? Vrij weinig zoals ik kon zien. Oftewel de mega verwerpers waren in het voordeel nu. Blijkt dan toch dat de kou de vis doet wegtrekken meer de zee op om het warmere water te bereiken.

Na het eindsignaal dan maar naar de erwtensoep en de prijsuitreiking afwachten en het was gezellig. Uiteraard zat ik niet in de prijzen maar alle andere verwerpers wel. Ruud van Noord presteerde het om 41 vissen te vangen. Na een praatje met hem gemaakt te hebben zei hij geen enkele trek zonder vis te hebben gehad en dan sta je heerlijk te hengelen. Hij stond aan de rechterzijde van het parcours op de hogere nummers. In ieder geval een lekkere wedstrijd gehad en volgend jaar doen we uiteraard weer mee.

Groetjes Herbert