Vangstberichten 2010

 

 

 

 

Home

<°)))><                                     <°)))><                                     <°)))><         

08-05-2010, P&S Beet Westland Trofee, strand Ter Heijde

Vismaten,

2 weken lang niet gevist vanwege drukte en allerlei andere zaken had ik er nu wel even echt zin aan om deze wedstrijd te vervissen. Er was lekker weer besteld met weinig wind en de vangsten zouden goed zijn. Iemand die het anders wist moest het maar zeggen. In ieder geval was ik op tijd bij Pim en na de koffie zijn we naar Ter Heijde gereden. In de geweldige locatie "de Viskeet "van de fam. Pakvis was het al een geweldige drukte en de andere teammaten Marcel, Johan en Wim waren er ook al. Deze wedstrijd is altijd perfect georganiseerd. Om een aantal dingen te noemen de opvanglocatie, de trekkers die je wegbrengen op het strand en je krijgt nog wat snuisterijen mee ook. Niet dat er iets aan doet maar het moet allemaal wel geregeld worden. In ieder geval onze dank daarvoor.

Over naar het vissen nu want ik had zelf stek B4 getrokken. Er werd sóchtends al medegedeeld dat A en B vakken het beste zouden zijn. Lulkoek natuurlijk want je moet de vis immers wel vangen en zo zou het ook blijken. Er werd namelijk in die bak water voor ons geen staart gevangen. Althans na een uur had ik een bot van 35 te pakken. 2 plekjes naar rechts stond iemand te hengelen op kleine tarbotjes. Hij had er 3 en dat is ook een kunst op zich. Ik vertrouwde het niet om kortbij te vissen en die grote bot had ik ook van ver dus viste ik ook ver. De rest viste dichtbij en die vingen geen staart. Alleen 4 plekken naar links stond Arjan van Moort uit te halen. Hij had op een gegeven moment 6 vissen en mocht ik mijn tweede bot noteren. Ik heb het vermoeden dat Arjan buiten de wateruitlaat stond te vissen terwijl ik en mijn rechterbuurmannen er dichterbij stonden. Wie zal het zeggen maar Arjan had na de wedstrijd 11 of 12 vissen en dat zegt genoeg. Zijn buurman deed het met iets minder maar had dan ook 7 of 8 vissen.

Een half uur voor het einde kon ik nog een bot van 38 cm landen. Mooie maten zijn dat en die wegen lekker op tegen de kleintjes. 88 cm met 3 vissen is goed te noemen en ik stond 3e van mijn controleur. Helaas was daarna de koek op en konden we de spulletjes weer opruimen. ik viste vandaag overigens met rode amnesialijnen, misschien heeft dat gescheeld maar dat weet je natuurlijk nooit. Ik weet wel dat het water heel erg troebel was vanwege de afstervende algen. Wat een schuim weer. Enfin het hele team was niet lekker bezig alleen Pim sprong eruit. Hij was vakwinnaar en 3e overall. Hij had 16 stuks vis en dat is bijzonder goed te noemen. Wim had 4 vissen, Johan 6 vissen en Marcel 1 vis en dat was later goed voor de 9e plaats van de 21 teams. We liepen wederom achter de grote teams aan.

In de viskeet was het weer beregezellig en hebben we de tombola en de uitreiking afgewacht. Algemeen winnaar was Arjan Geelhoed van de Eurovissers met 19 vissen waarvoor proficiat. Deze jongen is een visser in hart en nieren en die komt er wel. Dat wordt een topper onder de vissers en gaat lekker zijn eigen gang. In ieder geval weer lekker gevist en de volgende wedstrijd laat weer eventjes weer op zich wachten en zal de hartwedstrijd zijn van de Zeenaald. Vist u weer mee??

Groetjes Herbert