Vangstberichten 2010

 

 

 

 

Home

<°)))><                                     <°)))><                                     <°)))><         

           

13-11-2010, Eilandenwedstrijd Schouwen-Duiveland strand Westenschouwen

Vismaten,

Fronzende wenkbrauwen bij iedereen want de weergoden waren deze week niet bepaald geweldig te noemen voor vissende vissers aan de zoute waterkant. Het zou zaterdags ook niet best zijn met volop regen en een windkracht 5 op de snoet. En dat is niet lekker te noemen en toch waren er zo'n 90 deelnemers te porren om de trap des doods te trotseren en de wind en regen op de koop toe te nemen. De te verwachten visserij op het strand van Westenschouwen was dat er kleine wijting en kleine schar te vangen was maar dit parcours is zo variabel dat je alles kan verwachten.

Rond 8 uur trof ik alweer vroege vissers in de Schutse aan. Uiteraard e altijd luidruchtig aanwezig Rinus Verseput die achter de bar staat en altijd een doos humor met zich meebrengt. En al gauw druppelde iedereen binnen en na de nodige koffie trokken we de nummers die op de kaarten geschreven werden. Ik trok nummer 85 en dat betekende rechts van de trap vissend in de diepere stukken. Er was een trekker geregeld met platte wagen dus ideaal om mee te rijden. Ik besloot samen met Leo Stoutjesdijk en Marcel IJzenbrandt om toch te gaan lopen en vertrokken al snel uit de Schutse. Bij de parkeerplaats aangekomen gauw de spulletjes in orde gemaakt en daar gingen we naar de trap des doods. Toch lijkt het of deze trap minder steil wordt of het lijf was in goede conditie. Laat ik het maar op het laatste houden. Het stukje wandelen op het strand viel overigens best wel mee en al gauw stond ik op de stek waar het moest gebeuren.

Het weer was echt uitstekend, geen regen en bijna geen wind gezien tijdens deze wedstrijd. Geen fronzende wenkbrauwen en rimpelmakende gelaatstrekkingen op het strand. Maar prima visweer en om half 11 gingen we van kiet af. Het eerste anderhalf uur ging het wel lekker met een 10 vissen op de kaart en al gauw was ik de hoogste van de controleur. Verderop stond Marcel en Leo die ook zo rond die koers zaten en moesten we ons daar maar mee optrekken. Er zat wel een vervelende rand in het diepe water die voor afgebroken haaklijnen en gerafelde haaklijnen wat werk bezorgde maar alles verliep lekker vlekkeloos. Na 4 uur vissen stond de teller op 23 stuks en vond ik het jammer dat het alweer voorbij was. Ik had nog geen andere getallen gehoord dus had er goede moed op meer konden we er niet aan doen. Na alle spulletjes opgeruimd te hebben weer op vlot tempo naar de trap gelopen en dat ging wederom goed. Bij de auto aangekomen hoorde ik hoge getallen van vissen die er gevangen waren. Er werd dus een aardig visje gevangen in ieder geval zat ik vrij aardig met 23 vissen.

Terug naar de prijsuitreiking eerst een lekker biertje gedaan en de tombola afgewacht en deze kwam vrij snel. Achteraf kwam gelijk de prijsuitreiking en de kampioen van Schouwen Duiveland was deze keer wederom vis en teammaat Niek Romeijn die 36 stuks er wist uit te slepen. Met 23 stuks vissen wist ik nog een prijsje mee te pakken door de 11e plaats in te nemen. Achteraf niet slecht alleen de vissen waren iets te klein. Niek en alle anderen gefeliciteerd en degene die deze wedstrijd georganiseerd hebben sjappoo. Geen enkele wanklank is er gevallen en volgend jaar doen we weer een poging om kampioen te worden.

Groetjes Herbert