Vangstberichten 2011

 

 

 

 

Home

<°)))><                                     <°)))><                                     <°)))><         

23-10-2011, Dintelhaven Europoort

Hopende op betere vangsten dan de vorige keer aan de Stenen Glooiing vulde ik de auto weer met allerlei hengelspullen en ging ik alweer vroeg op weg naar de Nieuwe Pionier voor de 9e competitiewedstrijd van de Zeenaald. Deze keer was het extra leuk want het was een tweekamp tegen de Ter Heijde vissers. Een leuke ontmoeting dus die dit keer op het grondgebied van de Zeenaald moest plaatsvinden en wel de Dintelhaven in de Europoort. Het weer zou zonnig zijn met een matig windje wat het fris maakte in de ochtend. Al gauw was ik in de Nieuwe Pionier en was het alweer druk met vissers en na de bekende bak koffie en het halen van de kaart konden we vertrekken. Ik trok nummer 25 ergens midden in het parcours. Rechts en links van me stonden Ter Heijde vissers en op nummer 23 stond maatje Rombouts een mooie graadmeter dus.

Ik zag overigens dat hij met de feeder begon op kleine grondels. Mijn ervaring wqas toch om ver te beginnen daar er wat grotere grondels zaten met kans op een spiering en wijting. Ik gokte op een spiering dus met foam op de lijn maar na 2 worpen had ik het wel bekeken. Geen spiering te bekennen terwijl rechts van me Ron Nederpelt van Ter Heijde ging als een speer en deze stond na 2 worpen naar ik dacht al op 4 vissen. Zonder de foam begon ik ook grondels te vangen alleen wat kleiner van formaat. Dus 1 punters. Halverwege de wedstrijd kon ik ondertussen 2 mooie botten bijtekenen met een wat mindere bot en een 8 tal grondels. Tegen het hoge tij vielen de vangsten bij iedereen toch wat terug en bij mondjesmaat kon ik een grondel pakken. Na 3 uurtjes vissen kon de balans opgemaakt worden en deed ik het niet verkeerd met 15 vissen al vond ik de grondels naar mijn mening nog wat aan de kleine kant. Maar ebfin je moet het er mee doen. In ieder geval had iedereen lekker gevist zo in het zonnetje al waren de vangsten over het algemeen matig te noemen.

Bij de pionier aangekomen bleek het toch geen slecht resultaat te zijn en kon ik de 3e plaats in ontvangst nemen en in de B competitie een 1 en dat is een perfecte score. Zodoende kan ik in ieder geval wat puntjes inlopen bij de concurrenten. Fred van Toledo, ja hij weer, won de wedstrijd met 18 stuks en 199 cm. Runner up was R. Kranenburg met 17 stuks 194 cm. Een leuke pot gevist en weer leuke mensen ontmoet wat wil men nog meer.

Groetjes Herbert