Vangstberichten 2011

 

 

 

 

Home

 

<°)))><                                     <°)))><                                     <°)))><         

12-06-2011, Steiloore Trofee Stekken het Stelletje en Kaas en Brood te Zierikzee

Een zeeviswedstrijd organiseren is een vak apart en je hebt veel mensen nodigom dit te bereiken. De organisatie van de Steiloore Trofee bestaat al jaren uit dezelfde mensen. Deze zijn lid van de HSV Oosterschelde die in samenwerking met het genaamde cafe de Steiloore Trofee organiseerd. Zo ook deze keer en rond 06.30 stond ik bij vismaat Rudy om de prijzen etc allemaal in te laden. Wim kwam ook met de bus en al gauw zat alles in de bus waar alles netjes in paste. Na een snelle bak koffie op weg naar het cafe om alles netjes uit te stallen. Vele handen maken licht werk en op een gegeven moment waren we met een mannetje of 8 en dan verzet je wel wat werk. Rond kwart voor 8 waren de eersten al aanwezig om in te schrijven en dat was het teken dat de 2 wimmen en ik het parcour gingen uitzetten. 140 nummers zouden we doen en de laagste nummers richting de noordbout. Dat lukte perfect want ze hadden op de stek het Stelletje een dam in het water gelegd zodat we niet meer dan 70 nummers kwijt konden.

De nummers werden uitgelopen en de verwijsingspalen werden geslagen en na stek het Stelletje gedaan te hebben kwam de stroom met vissers op gang. Gauw met de bus naar Kaas en Brood om daar de nummers uit te zetten. Op de dijk was het glibberen met de bus en dat zou het manco zijn van de dag. De vissers zouden behoorlijk moeite kunnen krijgen met de modder en het slik en dan met name gladdigheid. Toch heb ik daar geen wanklank over gehoord en is alles goed verlopen. Na de uitgezette nummers als een speer naar het cafe om nog wat te drinken en dan te gaan vissen. Bij het cafe hadden we nog een 35 minuten dus eigenlijk tijd zat. Ik had bij voorbaat nr.45 getrokken en dat was halverwege stek het Stelletje. Verbaasd was ik echter wie naast me zat want dat was teammaat Johan Rombouts. Hoe is het toch mogelijk om een nummer te trekken naast je teammaat uit 140 nummers. Enfin altijd gezellig, rechts van me stond NK jeugd kampioen Niels Janse die later nog voordeed hoe je een onderlijn wegknalt zonder dat je deze nog eens terugkrijgt. Daarnaast zat een oud gediende en wel Wessel de Wilde de bottenmepper uit Dreischor.

Om 10.00 uur dan het verlossende signaal om te beginnen en vlogen er 120 loodjes het ruime sop in. Bij enkelen zag je gelijk de gependobber langs de lijn naar beneden glijden. Zo ook begon ik gelijk te gepen want ik geloofde heilig in deze vis alhoewel je het niet zou vermoeden vanwege de weersomstandigheden. De weergoden waren ons matig gestemd, de wind stond dusdanig op de kant dat het kantje boord was om te gepen. Ruw was het en er kwam regen aan en hoe. Een aantal buien zag je aankomen en dan pak je geen geep meer. Na 2 uur kwam bij mij de eerste bot binnen en stond ik op gelijke hoogte met een mannetje of 30. Alleen Wessel de Wilde pakte in de eerste 2 uur 2 botten en zat eigelijk op rozen. Johan pakte zijn 2e bot ver weg en ik volgde zijn voorbeeld en pakte ook een bot bij. Op dat moment viste Johan nummer 3 naar boven en hadden we nog een half uurtje te gaan. In deze tijd hoopte ik nog op een geep. Maar deze werd verderop gevangen, dus toch en voor deze visser geld dat de aanhouder gewonnen heeft. Maar dat is vissen en het hoort er allemaal bij. Johan presteerde het weer om in de laatste draai nog een bot te pakken en zo de vakwinst naar zich toe te halen. Ik deed hetzelfde alleen zonder vis. In ieder geval heb ik lekker staan hengelen ondanks het slechte weer en aan stek het Stelletje werden de meeste vissen gevangen.

Opruimen in de regen en weer terug naar het cafe waar het alweer gezellig druk was. Johan, Rudy en Rob deden de uitslag uitrekenen en ikzelfde ging rond met de loten voor de tombola. Al gauw was ik daar vanaf en kon ik ook even kletsen en een biertje doen. Daarna de tombola die weer in een sneltreinvaart ging en volgens mij had iedereen daar vrede mee. Leuk prijsjes met op het einde verloting van een stereoset. Achter de tombola kwam de prijsuitreiking en het bleek dat Laurens Peijnen van het Grauvell team gewonnen had. Hij pakte 7 vissen en was Johan, die 2e werd, dus duidelijk voor. Arjan Rijnberg tikte de 3e plaats weg. Met de 2 botten kon ik zelf de 29 ste plaats wegkapen en zodoende nog een prijsje wegpikken. Voor de teams was het ook duidelijk en ging het Grauvell team met de eerste prijs er van door. Achter kwam het Cordes Travel Team op de 2e plaats. De derde plaats was voor Spro. Qua organisatie kan ik zeggen dat het goed verlopen was en waren we blij met deze leuke grote opkomst en het blijkt maar weer dat de Steiloore Trofee een vaste plaats op de wedstrijdkalender heeft gekregen voor veel wedstrijdvissers waarvoor onze dank. Wij, als organisatie, dachten volgens de formule Steiloore Trofee een leuke wedstrijd georganiseerd te hebben. Rudy, Rob, Johan, Wim H, Wim M. en ondergetekende willen de vissers hartelijk bedanken voor het meedoen van deze wedstrijd.l

 Tot volgend jaar bij de volgende Steiloore Trofee!!

Groetjes Herbert