Zeevissen

 

 

 

 

Home

 

Tja wat is nu eigenlijk zeevissen. Zeevissen is het vissen op zee vanaf strand, dijk, pier, vanaf de boot, of ergens waar het water zout is en in verbinding staat met de Noordzee. 

Daarbij probeert men een visje te verschalken voor de sport of voor eigen consumptie!

Iedereen heeft wel eens iemand aan het strand , of in de havens zien staan, of ergens langs de Nederlandse kust gewapend met een strandkar, een hengel  en andere attributen die aandachtig staat te turen naar zijn of haar hengel.

 

Dscn0634.jpg (40254 bytes)    Dscn0729.jpg (36998 bytes)

 

Een kwart van de Nederlandse sportvissers vist wel eens in zee, of beoefent zelfs uitsluitend het zeevissen in zout water. De zeelucht, de ruimte en de rijkdom aan vissoorten maken de zeevisserij tot iets bijzonders.

Een prettige bijkomstigheid is, dat de meeste zeevissen bovendien uitstekend smaken.

 

Het vangen van vis aan zee wordt steeds moeilijker, vroeger was het zo, en dan heb ik het over 20 jaar terug, dan ving men kiloīs kabeljauw en vuilniszakken vol met platvis aan de visstekken langs de gehele kust.

Tegenwoordig mag men blij zijn als men een visje mee kan nemen. Nee de vis wordt duur betaald en als je vis wil eten kun je beter naar de visboer gaan!

Kortom het gaat om de sport, in mijn beleving, om dat ene visje te pakken en daar zoveel mogelijk van te genieten.

 

Ook komt hier een ander item bij kijken en dat is de castingsport. Casten is het werpen met de hengel om zover mogelijk te werpen.

Persoonlijk vergelijk ik het een beetje met kogelslingeren of discuswerpen maar dan trekt mij dit meer omdat je met een hengel verder kan werpen.

 

seefish1.jpg (706052 bytes)

 

Kortom alle ingrediŽnten om van deze sport te genieten!!

 

Tot aan de waterkant!

 

Groetjes Herbert

 
 
Home